Allt mindre tid – allt fler valmöjligheter!

Dagens konsumenter nås av näst intill oändligt många budskap och har genom internet fått näst intill oändliga valmöjligheter. Samtidigt upplever många att de har allt mindre tid. Kanske hänger det ihop. För att anpassa oss utvecklar vi olika strategier för att hantera vår föränderliga omvärld. Några verkar bli medie- och reklamundvikare och ignorerar alla budskap. Andra verkar istället fördjupa sig fullständigt inom ett specifikt område och fullständigt ignorera allt annat – något som kanske förklarar varför nörden börjar bli populär.

Det är många som funderar på hur man sprider idéer och skapar uppmärksamhet i dagens överkommunicerade samhälle. En av dem är Seth Godin – amerikansk marketing guru och författare. Seth Godin menar i korthet att det gäller att prata med rätt människor. I detta fallet inte till den överkommunicerade massan, utan istället till ”early adopters”/geeks och att hoppas att de istället sprider budskapet. Här kan du se hans föreläsning gällande ”Standing out” på TED Talks. Även om föreläsningen är från 2003 – innan uppkomsten av sociala medier – känns den högaktuell även idag.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=xBIVlM435Zg]