Syns du inte så finns du inte…

Den digitala revolutionen och den explosiva tillväxten av sociala medier har fundamentalt ändrat konsumenters inköpsbeteende i grunden. Att söka information via sökmotorer eller att använda sociala medier för att få mer information om det man tänkt köpa är allt vanligare. Olika studier visar lite olika resultat, men alla pekar i samma riktning. Internet är idag den dominerande källan till information för dagens konsumenter.

En studie från 2010 visade att hela 64% av konsumenterna använder sökmotorerna för att få mer information inför ett köp. En annan amerikansk studie visade att hela 75% använder sökmotorer för att få mer information inför sitt köp med olika typer av generiska termer. Bara 18-28% använde enligt studien sökning på varumärkesnamn i början av inköpsprocessen. Det var först i slutet av inköpsprocessen som konsumenten skrev in även varumärkesnamnet i sökmotorn.

Vad betyder det för ditt bolag? Ett första steg är en utvärdering av er nuvarande digitala närvaro. Syns ni inte så finns ni inte… åtminstone i konsumentens inköpsprocess.

Källor:

(1)  http://blog.getreachcast.com/91398/2011/03/29/report-consumers-use-social-media-with-search-before-they-buy.html

(2)  http://www.zeromillion.com/webmarketing/consumer-buy.html

(3)  http://blog.compete.com/2010/02/22/online-shopper-intelligence-study-released/

Publicerat av

Elisabet Lagerstedt

Elisabet Lagerstedt is the founder and CEO of Inquentia, and as Executive Consultant fully focused on helping her clients surf the waves of accelerating change and navigate into the future through innovation, growth, and renewal. Always from a market and customer perspective, and together with the client team. She is also an author, blogger, and speaker within the areas of business strategy, trends, future, innovation, and change.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s