Exponential Innovation Program i Silicon Valley

2 december, 2018 Innovation

 

Veckan är på väg mot sitt slut och jag är på väg hem från en spännande och intensiv vecka i San Fransisco och Silicon Valley. Veckan har tillbringats i historiska kvarter och gått från centrala San Fransisco till området kring Apples huvudkontor i Cupertino. Vi har gjort rundvandingar, studiebesök på Airbnb och inkubatorn La Cocina, promenerat förbi huvudkontoren för såväl LinkedIn som Salesforce, besökt Amazon Bookstore, ätit god mat, umgåtts, utbytt erfarenheter, gjort en snabbvisit på Google, pratat med flera spännande lokala profiler, och fått massor av nya intryck och bekantskaper. På vägen ut till flygplatsen i eftermiddag hann vi dessutom förbi Stanford University, där vi åt lunch hos matlegenden Jesse Ziff Cool och rusade förbi en Andy Warhole utställning i högt tempo.

Det stora temat för veckan har annars varit en kurs i exponentiell innovation på Singularity University i NASA Research Park.

Singularity University, som grundades för 10 år sedan av futuristen Ray Kurzweil och Peter Diamandis är i korthet en tankesmedja i Silicon Valley, åtminstone inledningsvis sponsrat av Google. Deras fokus är idag att förbereda dagens ledare och organisationer för framtiden med hjälp av vetenskapliga framsteg och ny teknik.

Tillsammans med ett 60-tal deltagare från 25 länder har vi under veckan tittat närmare på en rad exponentiella tekonologier. På agendan fanns allt från science fiction forecasting, AI, digital biologi,  rundvanding i NASA Research Park, digital tillverkning, blockchain, VR/AR, mentala modeller och ”unlearning”, högre syfte och organisationers DNA, plattformar och ekosystem, decentraliserad innovation och rapid prototyping, historiska insikter och en djupare inblick i hur olika delar av samhället rör sig i olika hastighet (”pace layers”).

Hur Singularity University definierar exponentiell innovation? Innovation som skapar en tillväxt om 10X med hjälp av digitalisering och exponentiella teknologier. Läs gärna mer på Singularity University’s hemsida: https://su.org

Elisabet Lagerstedt Singularity University 2018

Exponential Innovation Program Singularity University Nov 2018

 

 

 

 

 

About the author

Elisabet Lagerstedt

Elisabet Lagerstedt

Elisabet Lagerstedt is the founder and director of Future Navigators. As a trusted advisor, consultant, and Executive Coach, she helps business leaders navigate beyond business as usual to build Better Business and co-create a better future - through insight, strategy, innovation, and transformation. Elisabet is also the author of Better Business, Better Future (2022) and Navigera in i Framtiden (2018).