Hej och välkommen hit!

Jag heter Elisabet Lagerstedt och är strateg, konsult, rådgivare, coach, författare och talare med fokus på strategi, innovation, förändring och ledarskap och ett stort intresse för framtids- och hållbarhetsfrågor. Jag driver sedan 2013 konsultfirman Inquentia, numera Future Navigators, där jag hjälper ledare, team och organisationer att navigera och bygga en bättre framtid.

Med mig har jag 25 års erfarenhet från näringslivet och lång erfarenhet från roller i stora bolag inom såväl B2C som B2B, i Sverige och internationellt, med 15 år på ledningsgruppsnivå.

Utbildningsmässigt har jag en magisterexamen från Lunds Universitet och har därtill studerat ledarskap, strategi, innovation, förändring och kommunikation vid ledande universitet och institut över hela världen – från Harvard Business School, IMD Business School, Oxford, INSEAD och Singularity University i Silicon Valley, till IDEO U och Berghs School of Communication.

Idag är jag även föreläsare och mångårig mentor och gästföreläsare vid Masterprogrammet för Entreprenörskap och innovation vid Lunds Universitet. Sedan 2019 är jag också gästföreläsare på KTH Executive School samt Executive Program Coach och Learning Manager på IMD Business School.Jag är också Strategyzer Business Model Innovation Coach, ICF Coach och applicerar coachande principer i de flesta projekt, små som stora. Därtill är jag medlem i Institute of Coaching vid Harvard och coachar högre chefer och ledningsgrupper på vägen in i framtiden.

Varför jag skriver och bloggar? Två orsaker egentligen: dels för att det är ett bra sätt för mig att strukturera mina tankar, dels för att faktiskt nå ut och skapa någon sorts nytta på vägen. Jag började blogga redan 2010 i samband med ”den digitala revolutionen”. Jag har också varit tidigare gästskribent för INSEAD Knowledge och är författare till boken Navigera in i framtiden (2018). När jag började blogga var mitt fokus framförallt den omvälvande utvecklingen i samhället och på hur förutsättningarna för kommunikation då höll på att förändras ganska radikalt. Sedan dess har både blogg och skrivande utvecklats över tid – ett steg i taget. Idag skriver jag när jag har lite tid över och känner ett sug att skriva. Inte sällan på ett café någonstans i närheten.

Tack för att just du hittade hit – och varmt välkommen tillbaka!

Varma hälsningar,

Elisabet