Inbjudan till Intrapreneurship Conference i Stockholm den 17-19 maj

Jag vill passa på att välkomna dig till den första Intraprenörskapskonferensen i Stockholm den 17-19 maj – fylld av massor av spännande föreläsare och workshops.

Intrapreneurship Conference rullar nu in i Stockholm efter en sejour världen över, från Paris, Amsterdam, Brussels, New York, London, Eindhoven Chicago, München och Barcelona till London och Silicon Valley.

Jag inbillar mig nämligen att du som tar dig tiden att läsa den här artikeln är nyfiken på intraprenörskap, eller kanske redan fungerar som intraprenör på din arbetsplats. Kanske för att intraprenörskap behövs mer än någonsin förut? Många stora, mogna organisationer kämpar nämligen med att förnya sig i en värld av accelererande förändring. Som jag skrev i gårdagens artikel visar undersökningar exempelvis att 80 procent av alla organisationer befinner sig i någon sorts förändring – strategisk, kulturell eller strukturell. Vissa bedömare menar dessutom att upp till 85 procent av alla organisationer måste genomföra en verklig transformativ förändring inom de nästkommande fem åren. I praktiken innebär det att de måste bli något annat än de är i dag för att överleva och fortsätta vara relevanta och framgångsrika även i framtiden. Problemet med stora, planerade förändringar är emellertid att ca 70 procent misslyckas med att nå sina mål…

Förutom tydliga visioner, uppifrån och ner, behövs i alla blomstrande organisationer alltid individer och team som skapar och/eller tar ansvar för att ta idéer till verklighet, och skapar nya lönsamma verksamheter genom ett innovativt angreppssätt. Ibland har emellertid kulturer, strukturer och processer lyckats både knäcka och spotta ut de förändringskrafter som försöker ändra organisationen inifrån. Organisationer är nämligen oftast skräddarsydda för att optimera det man redan gör, inte för att ständigt förändras och förnyas i takt med en omvärld i accelererande förändring.

Intraprenörskap innebär för mig att våga frisläppa krafter som kan bidra till att förnya och föryngra ett bolag inifrån – uppifrån och ner och/eller nerifrån och upp – med innovation i fokus. Något som kan vara skrämmande för den företagsledning som kämpar för att alltid vara i kontroll, men ändå så viktigt för företagets framtid.

En framgångsrik intraprenör har entreprenörens driftighet och näsa för affärer, men behöver samtidigt ett stort mått av smidighet samt en god förståelse för hur man  driver förändring inom ramarna för en befintlig verksamhet. Det kräver alltså också att man vågar både tänka och röra sig utanför boxen. Så visst skulle det kännas spännande att delta kännas att delta på årets viktigaste event för intraprenörer! Där kan du träffa likasinnade, utbyta erfarenheter och ladda batterierna med ny inspiration och energi:

”Since the start back in 2011, our model has been to create a space for intrapreneurship; to curate the best stories, ideas and people in this emerging field. It’s our goal to help corporate innovators driving intrapreneurship by hosting events in locations all around the globe, offering them the best content and access to a tribe of entrepreneurial leaders they don’t find at their own organizations.

We’ve welcomed 2500+ corporate innovators of all trades: intrapreneurs or corporate entrepreneurs, innovation (program) managers and directors, heads of labs, incubators and accelerators, corporate venturing, strategy and business development managers, R&D and product development professionals, HR and organizational transformation leaders all chasing similar objectives and facing similar challenges, across companies and industries.”

Du är välkommen till årets viktigaste event för intraprenörer!

Som läsare och prenumerant på bloggen är får du just nu 25 procent rabatt på biljettpriset. Var vänlig markera ”I have a discount code” och ange rabattkoden IntraCnf-Inquentia vid bokning (online) för att ta del av rabatten. Bokning kan göras här.

Om du av någon anledning skulle få problem med rabattkoden vid bokning, var vänlig kontakta mig på elisabet.lagerstedt@inquentia.com, så ska jag göra vad jag kan för att hjälpa till.

Mer information

Mer information om konferensen – som sedan rullar vidare till Cape Town, Toronto och Singapore – finns på: https://www.intrapreneurshipconference.com