John Cleese. Ett föredrag om kreativitet.

Kreativitet kan ses som förmåga till nyskapande och frigörelse från etablerade perspektiv. John Cleese kan kanske mer än någon anses vara en person med förmåga till just det. Han menar emellertid att kreativitet inte är en medfödd talang, utan snarare ett ”set of mind” och något alla kan utöva med rätt förutsättningar. Just kreativitet kan sägas vara vara ett viktigt element inom kommunikation och påverkan. Kanske framförallt när det gäller att hitta nya sätt att ta sig igenom bruset och hitta det som är verkligt relevant för den tilltänkta målgruppen.

John Cleese är evigt förknippad med Monthy Python och TV-serien Pang i Bygget. Idag är han 73 år, har tre äktenskap bakom sig, en dotter och en lång karriär som komiker, manusförfattare, skådespelare, regissör och föreläsare. Han har definitivt lärt sig någonting om kreativitet under sitt liv. Åtminstone är bifogade 36 föreläsningsminuter om kreativitet alldeles brillianta.

Inspireras också gärna av intervjun med John Cleese om kreativitet som nyligen publicerades i Sydsvenskan och Tidningen Chef: http://www.sydsvenskan.se/ingen-sektion/skratt-slapper-fram-kreativiteten.

Publicerat av

Elisabet Lagerstedt

Elisabet Lagerstedt is the founder and CEO of Inquentia, and as Executive Consultant fully focused on helping her clients surf the waves of accelerating change and navigate into the future through innovation, growth, and renewal. Always from a market and customer perspective, and together with the client team. She is also an author, blogger, and speaker within the areas of business strategy, trends, future, innovation, and change.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s