John Cleese. Ett föredrag om kreativitet.

23 april, 2012 Reflektioner

Kreativitet kan ses som förmåga till nyskapande och frigörelse från etablerade perspektiv. John Cleese kan kanske mer än någon anses vara en person med förmåga till just det. Han menar emellertid att kreativitet inte är en medfödd talang, utan snarare ett ”set of mind” och något alla kan utöva med rätt förutsättningar. Just kreativitet kan sägas vara vara ett viktigt element inom kommunikation och påverkan. Kanske framförallt när det gäller att hitta nya sätt att ta sig igenom bruset och hitta det som är verkligt relevant för den tilltänkta målgruppen.

John Cleese är evigt förknippad med Monthy Python och TV-serien Pang i Bygget. Idag är han 73 år, har tre äktenskap bakom sig, en dotter och en lång karriär som komiker, manusförfattare, skådespelare, regissör och föreläsare. Han har definitivt lärt sig någonting om kreativitet under sitt liv. Åtminstone är bifogade 36 föreläsningsminuter om kreativitet alldeles brillianta.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=VShmtsLhkQg]

Inspireras också gärna av intervjun med John Cleese om kreativitet som nyligen publicerades i Sydsvenskan och Tidningen Chef: http://www.sydsvenskan.se/ingen-sektion/skratt-slapper-fram-kreativiteten.

About the author

Elisabet Lagerstedt

Elisabet Lagerstedt

Elisabet Lagerstedt is the founder and director of Future Navigators. As a trusted advisor, consultant, and Executive Coach, she helps business leaders navigate beyond business as usual to build Better Business and co-create a better future - through insight, strategy, innovation, and transformation. Elisabet is also the author of Better Business, Better Future (2022) and Navigera in i Framtiden (2018).