Nätverkande marknadschefer på Facebook

21 januari, 2012 Trender ,

Sociala medier är fantastiska på många sätt. Inte bara privat, utan även professionellt. Idag återfinns exempelvis Sveriges snabbast växande affärsnätverk på Facebook. Det kallas Marknadscheferna och är – precis som det låter – ett affärsnätverk för marknadschefer. Nätverket har idag har ca 950 medlemmar i Sverige, med fokus på Göteborg, Sydsverige och Stockholm. Det startades 2009 av PeOAxelsson, som då var marknadschef för världens största färjerederi – Stena Line. PeO ville träffa andra personer med liknande jobb och utmaningar för att utbyta erfarenheter. Intresset var stort och tillväxten blev redan från början explosionsartad. Målet är nu att ha 1500 medlemmar vid slutet av 2012. Och idag har PeO hoppat av jobbet från Stena Line för att ägna sig på heltid åt nätverket.

PeO Axelsson menar att behovet hos svenska marknadschefer inte har tillgodosetts av andra nätverk på ett tillfredsställande sätt och att enkelheten med Marknadscheferna ligger i att det baseras på Facebook. I nätverket utbyts erfarenheter och kontakter, man hittar samarbeten och ses då och då i olika sammanhang. Medlemskapet är kostnadsfritt. Medlem blir man för övrigt via Marknadschefernas lokala Facebookgrupper. Man måste alltså vara medlem på Facebook för att kunna vara med. Inbjudningar och events läggs därtill bara upp i Facebookgruppen.

Jobbar du som marknadschef och är intresserad av att bli medlem? Mer information finns på: http://marknadscheferna.dinstudio.se/

 

Marknadscheferna Göteborg/Väst – Klicka här för länk till denna Facebookgrupp

Marknadscheferna Malmö/Syd – Klicka här för länk till denna Facebookgrupp

Marknadscheferna Stockholm – Klicka här för länk till denna Facebookgrupp