ROI på Sociala Medier

Framgångsrik kommunikation och påverkan via sociala medier kräver en hel del tid och engagemang från det företag som väljer att satsa på mediet. Huruvida sociala medier går att ”räkna hem” är emellertid en ännu pågående diskussion i många forum. Om sociala medier inte bidrar med värde för det företag som väljer att satsa på det, så är det ju per definition en meningslös sysselsättning som man inte bör ägna sig åt. Om jag väljer att satsa på en eller två heltidsresurser dedikerade till sociala medier, hur vet jag då om och när mitt företag får utdelning på investeringarna?

En nyutkommen bok kan bidra till att kasta lite mer ljus över området. Den heter Social Media ROI – Managing and Measuring Social Media Efforts in Your Organization och är skriven av Olivier Blanchard.

Författaren skriver bl a att det är meningslöst att sätta upp mål utan att först säkerställa ett grundläggande syfte. Syftet med programmet måste alltså alltid specificeras först. Därefter bör man säkerställa att målen är i linje med företagets övergripande affärsmål, liksom att målen är realistiska. Det handlar inte om raketforskning, utan snarare om tydliga riktlinjer och rekommendationer till hur man bör arbeta för att bli framgångsrik i sina satsningar inom sociala medier.

Nyfiken? Mer läsning finns i boken, som gavs ut så sent som mars 2011 och kostar 165 kr via Adlibris.Oliver Blanchard har också en blogg, som kan vara värd ett besök – The Brand Builder.

Publicerat av

Elisabet Lagerstedt

Elisabet Lagerstedt is the founder and CEO of Inquentia, and as Executive Consultant fully focused on helping her clients surf the waves of accelerating change and navigate into the future through innovation, growth, and renewal. Always from a market and customer perspective, and together with the client team. She is also an author, blogger, and speaker within the areas of business strategy, trends, future, innovation, and change.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s