Allt mindre tid – allt fler valmöjligheter!

Dagens konsumenter nås av näst intill oändligt många budskap och har genom internet fått näst intill oändliga valmöjligheter. Samtidigt upplever många att de har allt mindre tid. Kanske hänger det ihop. För att anpassa oss utvecklar vi olika strategier för att hantera vår föränderliga omvärld. Några verkar bli medie- och reklamundvikare och ignorerar alla budskap. Andra verkar istället fördjupa sig fullständigt inom ett specifikt område och fullständigt ignorera allt annat – något som kanske förklarar varför nörden börjar bli populär.

Det är många som funderar på hur man sprider idéer och skapar uppmärksamhet i dagens överkommunicerade samhälle. En av dem är Seth Godin – amerikansk marketing guru och författare. Seth Godin menar i korthet att det gäller att prata med rätt människor. I detta fallet inte till den överkommunicerade massan, utan istället till ”early adopters”/geeks och att hoppas att de istället sprider budskapet. Här kan du se hans föreläsning gällande ”Standing out” på TED Talks. Även om föreläsningen är från 2003 – innan uppkomsten av sociala medier – känns den högaktuell även idag.

Publicerat av

Elisabet Lagerstedt

Elisabet Lagerstedt is the founder and CEO of Inquentia, and as Executive Consultant fully focused on helping her clients surf the waves of accelerating change and navigate into the future through innovation, growth, and renewal. Always from a market and customer perspective, and together with the client team. She is also an author, blogger, and speaker within the areas of business strategy, trends, future, innovation, and change.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s