Sociala media är här för att stanna

Vid diskussioner om kommunikation och påverkan går termen sociala media inte längre att undvika. Sociala media kan i all enkelhet beskrivas som en samlingsterm för olika former av digitala media som möjliggör interaktion mellan människor på internet. Sociala media har exploderat de senaste åren och vissa går så långt som att prata om en medierevolution…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=lFZ0z5Fm-Ng&feature=related]

Även om vi skulle befinna oss mitt i en revolution skrev en av Sveriges ledande hemsidor om sociala media – Social Business (www.socialbusiness.se) – redan för ett år sedan att det är dags att sluta tala om sociala media som en unik företeelse. Michaela Schmied menade att termen sociala media är en ögonblicksbild av ett skifte i kommunikationssätt från en mediamix till en annan. På samma sätt som ”nya media” är inte nya för de som har växt upp med dem, går sociala media inte att separera för övrig närvaro på internet. Istället menade Mikaela att det handlar om relationsmarknadsföring, men via nya kanaler. Jag är beredd att hålla med henne om det.

Samtidigt famlar många fortfarande i mörkret och försöker förstå vad sociala media är och hur det fungerar. Men det behöver åtminstone inte du göra. En bra och enkel beskrivning av just sociala medier hittar du nämligen bl a på http://www.socialbusiness.se/det-du-behover-veta-om-sociala-medier/

Som marknadsförare och kommunikatör är det emellertid omöjligt att vara specialist på alla medieområden. Det allra viktigaste är att vi förstår hur vi kan nå och kommunicera med vår egen målgrupp på mest effektiva sätt för att uppnå avsedda syften. Därutöver går det alltid att ta hjälp av specialister.

Jag tycker emellertid att det är ett måste att förstå hur sociala media fungerar i praktiken. Det är numera elementärt att själv närvara i Facebook och/eller på LinkedIn – båda trevliga sätt att underhålla och delta i sina privata och professionella nätverk. Nästa steg kan vara att starta en egen blogg – det har jag ju själv gjort och lär mig hela tiden nya saker om hur sociala media fungerar i verkligheten. WordPress.com har utmärkta färdiga mallar för den som vill ge sig på ett försök. Ett annat sätt är att faktiskt vidareutbilda sig; ett bra tips är en kurs i Interactive Communication på Berghs School of Communication, där det tar åtta veckor att bli ordentligt uppgraderad.

Länktips:

www.socialbusiness.se – bra fakta och diskussioner om sociala media för företag

www.berghs.se – väletablerade och populära utbildningar i kommunikation och nu även i interaktiva media